De aaikikker

Door Nas T op donderdag 28 januari 2010 18:44 - Reacties (14)
Categorie: -, Views: 3.903

Sinds gisteren is het nieuws de wereld in:
De Ipad.

Mijn ongezouten mening:
Een vergrote Ipod of een laptop zonder toetsenbord.
Of wat van beide.

Wat is het nut?
Het enige moment dat je zoiets kan/wilt gebruiken is thuis op de bank om een lekker te surfen. Onderweg? Veel te lomp. Misschien achterin de auto.
Het is ook nog eens niet echt goedkoop.

Je kan het gebruik als je de krant wilt lezen.

Eigenlijk dus maar een paar niet al te vaak voorkomende situaties waarin een laptop ook prima is. Het heet ook niet voor niets een lap...top

Maar goed. Prijs: $500 dollar, dus misschien ¤450. Daarvan koop je een telefoon. Heeft niet zoveel prestaties en hardware, dus is beetje apples met peren vergelijken.
Voor ¤450 een laptop. Dat lukt wel. Prestaties zal misschien minder zijn, zeker met IphoneOS. Maar je hebt tenminste wel compatibiliteit (ik heb altijd liever iets dat niet zo goed werkt als helemaal niet). En een laptop kun je wel weer overal gebruiken.

Wat is het nut van dit? Wie gaat er zoveel geld uitgeven voor een...couch-computer.
Ik denk dat dat de meest passende term ervoor is. Couch-computer.

Volgende: 2 keer zoveel kopen voor bijna net zo veel geld. 02-'10 2 keer zoveel kopen voor bijna net zo veel geld.
Volgende: Bewustwording geluidsproductie 01-'10 Bewustwording geluidsproductie

Reacties


Door Tweakers user WeeJeWel, donderdag 28 januari 2010 18:49

De fanboys, dûh.

Door Tweakers user JoWannes, donderdag 28 januari 2010 18:51

De enige echte use case lijkt me ebooks, en aanverwanten. Digitaal krant lezen etc. Dat kan op een GSM ook, maar daarvoor is het scherm te klein om het deftig te kunnen lezen. De schermpjes van de ¤450 netbooks zijn ook niet alles, dus ebooks lezen lijkt me op dit ding handiger.

Maar of je er echt veel meer mee kan doen (op een deftige, handige manier), dat zie ik zo niet direct...

Overigens vind ik dat ding, net zoals veel bij Apple, behoorlijk overhyped... :X

[Reactie gewijzigd op donderdag 28 januari 2010 18:51]


Door Tweakers user Blokker_1999, donderdag 28 januari 2010 18:51

Er plakt een appel op dus verkopen zal het wel. Welke markt men voor ogen heeft is mij evenwel ook een raadsel. Ik moet wel toegeven, zet er een desktop OS op en geef het een USB poort en ik haal er direct 1 in huis voor die prijs.

Door Tweakers user mcdronkz, donderdag 28 januari 2010 18:58

Stel je eens voor dat je een jaar of 40/50 bent :). 't Enige wat je doet is een beetje surfen, boekje lezen en een muziekje luisteren. Wat moet je dan met een laptop of desktopcomputer? Bedenk maar eens wat de voordelen van zo'n tablet dan zijn:

- Niet aan één plaats gebonden
- Handzaam formaat
- Fijn boeken lezen
- Versimpeld OS
- Toegespitst op een paar zaken, en is daar heel goed in
- Mooi IPS scherm
- Ideaal multimedia-apparaat
- Veel applicaties die vanaf dag één beschikbaar zijn

Als je al een laptop en telefoon hebt kan ik me inderdaad voorstellen dat zo'n ding niet of nauwelijks meerwaarde biedt.

Door Tweakers user Neverwinterx, donderdag 28 januari 2010 19:06

Mja ik zo ook niet veel toegevoegde waarde eraan boven een netbook. Als je die iPad kan meenemen, kan je even goed een netbook meenemen. Maar als het nu een volwaardig OS zou krijgen waarop je alles kan doen zoals op een gewone netbook... dan zou het wel een goeie vervanging kunnen zijn.

Door Tweakers user Icyzer, donderdag 28 januari 2010 19:29

Ik vind het opzich wel een mooi ding, alleen een beetje duur.
Ik heb geen ervaring met Apple apparaten enzo maar ik zou er best een willen. Alleen moeten ze dan wel snel flash gaan ondersteunen.

Door Tweakers user LittleKiller, donderdag 28 januari 2010 19:34

begrijp me niet verkeerd, ik ben geen fan van apple, maar ik vind dit product dus wel mooi. dat komt omdat ik vind dat het. ja het heeft alle applicaties van de iphone en na ervaringen met een netbook, dat ligt toch niet lekker als je op de bank ligt, dan lijkt mij dit toch handiger. en de eeuwige deugdelijkheid van het OS blijft toch aan je knagen, afgezien van 't feit dat je niet heel veel kunt aanpassen ;).

Door Tweakers user kipusoep, donderdag 28 januari 2010 19:54

@mcdronkz

En jij denkt dat 40/50 jarigen dit snel kopen!? Whaha

Door Tweakers user Jantjeuh, donderdag 28 januari 2010 20:02

Zelf ben ik niet zo enthousiast en heb ik het idee dat apple hiermee niet succesvol gaat worden. Mijn mening is echter niet zo boeiend en nog leuker is om te kijken wat de aandeelhouders van Apple hiervan vinden... en die zijn niet over-enthousiast zo te zien .

http://www.google.com/finance?q=apple

Door Tweakers user Apache, donderdag 28 januari 2010 20:55

Hoewel de iPad minder overweldigend was voor mij dan verwacht zie ik toch echt wel een hele hoop use cases waar hij een mooie invulling kan zijn.

* Na de vakantie met de foto's/filmpjes langs bij de vrienden
* Boeken, magazines lezen, niet alleen thuis, maar ook op de trein bvb
* Games, niet die stomme race b rol die ze demonstreerden, ze namen de minst logische optie voor dat platform, maar denk aan schaak/dammen/monopoly/etc, denk aan realtime strategy games, sim city/rollercoaster tycoon achtige games, kan perfect

Ik ben op zich wel apple fan, maar dit is voor mij tot nu toe het device dat mij het minst bevalt, en wel om devolgende redenen:
* 4:3 scherm verhouding en bjihorende resolutie zorgen voor een mindere film ervaring
* die stomme dock adapters, een sd card slot zoals op de macbook pro had perfect geweest, ook video connectie had innovatiever gekund, wireless hdmi bvb
* geen flash support, hoe kan het nu de ultieme web ervaring zijn zonder flash, hiermee sluit je veel uit, ik kan bvb geen film tickets bestellen op de kinepolis website omdat dit een goede flex applicatie is
* de input methode is ook minder innovatief dan verwacht, gewoon een groot on-screen keyboard, geen handwriting recognition oid, ik wil mijn tablet makkelijk met één hand kunnen bedienen terwijl ik hem vast heb met de andere hand

Anyway, het price point is interessant, en als er in iphone os 4 nog wat interessante zaken komen zoals multitasking (ik wil het bvb als im pad gebruiken, en ondertussen ook nog mijn mail kunnen checken) dan haal ik er ook zeker ééntje in huis.

Door Tweakers user mcdronkz, vrijdag 29 januari 2010 01:31

@kipusoep:

Ja, waarom niet?

Door Tweakers user Blasterxp, vrijdag 29 januari 2010 09:39

ik vind het een onzin product. Een hype over een markt die niet bestaat volgens mij.

De tablet laptop's doen hun werk daaral.

Door Tweakers user truegrit, vrijdag 29 januari 2010 11:15

Wat ik wel als usecase zie is het gebruik in huis, waarbij hij bijvoorbeeld als kookboek kan dienen in de keuken, of als "huismanager". Je schrijft dan even een eigen applicatie en je hangt dit als touchscreen aan de muur, voila.

Nou weet ik niet of er uberhaupt mogelijkheden zijn om dit ding met andere apparatuur te laten communiceren, maar ik zat vroeger wel eens te denken aan het digitaliseren van dagelijkse taken in huis door middel van zo een soort apparaat.

Dit staat trouwens los van de iPad, het had net zo goed van elk ander merk kunnen zijn daar ik absoluut geen apple fanboy ben

Door Tweakers user Nas T, vrijdag 29 januari 2010 11:37

@ JoWannes:
Maar het heeft geen e-inkt. Dus kortere accuduur, slechte leesbaarheid zonlicht. En duurder.

@Mcdronkz:
De mensen die ik ken, 50 zijn, surfen, boekje lezen en muziek luisteren kopen voor ¤300 een cheapass computer en lezen boeken, geen computer ;)

@kipusoep:
Niet alle 40/50 jarigen over 1 kam scheren ;)

@Apache:
Ik stel in de startpost al dat je voor veel situaties gewoon de laptop kunt gebruiken. Voor foto's bij vrienden na de vakantie (komt ook vaak voor trouwens :p): Telefoon met tv-out en een slide-show. Niks geen gezeul met logge units. Er bestaan e-readers voor boeken.
Games: Kan vaak ook wel op telefoon tegenwoordig. Er is al vanalles op de Iphone en andere smartphones.

Oh ja, er zit geen flash-ondersteuning en multitasking op. Geen multitasking...op een netbook/telefoon mix. Iphone OS komt met multitasking en flash, maar dat is een beetje mosterd na de maaltijd toch?

Het product raakt echt kant noch wal...
Hardware is niks bijzonders, geen usb, geen hdmi alleen eigen connectors.
Het format (hoe het bedient wordt) is zo onnatuurlijk dat je het eigenlijk nooit kan/zal gebruiken.
De software-ondersteuning: Alles wat er wel op zit steekt goed in elkaar, maar het mist gewoon basis-dingen. Geen multitasking...Sorry Apple, ik ben geen fan van jullie, maar dit is in mijn ogen toch echt falen.

Reageren is niet meer mogelijk